V Interhotelu kradli teenageři | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

V Interhotelu kradli teenageři

Cizinec se ubytoval v Karlových Varech.
Cizinec se ubytoval v Karlových Varech.  (Ilustrační foto ara)

Pokoj Interhotelu v Karlových Varech vykradli jedné letní noci roku 1964 neznámí dlouhoprsťáci. Vyčíhali si chvíle, kdy zámožný zahraniční host v pokoji právě nepobýval, a pak se pustili do svého černého díla.

O případu, jenž v hotelu vyvolal rozruch a zmatek, referoval deník Rudé právo 30. července zmíněného roku. Z bilance zlodějského řádění, kterou nahlásil nešťastný cizinec karlovarské kriminálce někdejší Veřejné bezpečnosti, se detektivům málem zatočily hlavy. Lup stál zato! Zmizelo 350 amerických dolarů, 300 rakouských šilinků, 60 západoněmeckých marek a 80 tisíc italských lir.

K tomu ještě hotelový host pohřešil své náramkové hodinky a veškeré osobní doklady. Karlovarští kriminalisté cizince ale poměrně rychle přesvědčili, že svou práci zvládali na výbornou. Už za pár hodin totiž seděli oba chmatáci před vyšetřovatelem VB. Vyklubali se z nich místní karlovarští teenageři R. G. (16) a K. K. (16). „Většina odcizených věcí byla u nich nalezena a vrácena majiteli,“ podotkl deník. Jakého trestu se pak dvojice zlodějíčků dočkala, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.