Sedm vloupaček – a spadla klec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Sedm vloupaček – a spadla klec!

Zloději před Vánocemi vykradli několik bytů.
Zloději před Vánocemi vykradli několik bytů. (Ilustrační foto ara)

Na společné prožití nadcházejících vánočních svátků roku 1986 u rozsvíceného stromečku a se spoustou dárků pod ním se jistě těšili Severočech (27) a jeho přítelkyně (20). Marně! Na štědrovečerního kapra a vánoční pohodu si museli nechat zajít chuť.

Důvod? Ten ozřejmil tisk dne 22. prosince uvedeného roku. Zmíněný muž z České Lípy byl již totiž devětkrát soudně trestán a jeden rozsudek »Jménem republiky!« si vyslechla i jeho parťačka. Ale pokoj si nedali a trestné činnosti nezanechali. Naopak – ti dva se dali na vykrádání bytů v České Lípě i jejím okolí a takových vloupaček napáchali sedm.

Říká se, že sedmička má být šťastné číslo. V případě této zlodějské dvojky to ovšem neplatilo, naopak... Právě po sedmém vykradeném bytě se jí dostali konečně na stopu kriminalisté bývalé okresní správy SNB v České Lípě, nenechavé duo sebrali a posadili za mříže. Pár dnů před Vánocemi... Vyšetřovatel spočítal škody, jež odcizením peněz a různých věcí oba pobertové napáchali, a došel k částce přes 50 tisíc tehdejších Kčs. A to už byla – skoro – cena tenkrát oblíbeného vozu Škoda 105 S. Vánoce roku 1986 nebyly pro tuhle chmatáckou dvojku šťastné a veselé...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.