Choromyslný demoloval byt | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Choromyslný demoloval byt

Muž skončil na psychiatrii v Bohnicích.
Muž skončil na psychiatrii v Bohnicích. (Ilustrační foto ara)

Obyvatele domu v pražské Soukenické ulici vyděsil jednoho lednového večera roku 1931 kravál a charakteristický zvuk tříštícího se skla. Vzápětí na dvůr začaly z jednoho bytu létat různé věci. Co se tam dělo, o tom psal Polední list 24. ledna uvedeného roku.

Deník referoval pod titulkem Choromyslný demoloval byt: „Na dvoře domu po 6. hod. večerní zaslechl správce domu řinkot rozbitého skla a vzápětí dunivé rány na dvůr dopadajících předmětů. Z okna bytu, před několika dny pronajatého Moritzovi A., velkoobchodníku z Liberce, padalo jedno zavazadlo za druhým a nakonec šílenstvím stižený stařec vyhazoval i kusy nábytku. Správce přivolal z Revoluční třídy dopravního strážníka.

Ten vyrozuměl policejní posilu a hasiče, jelikož bylo nebezpečí, že by šílenec mohl vyskočit z okna. Proti správci domu a strážníkovi, kteří se pokusili vniknout do bytu, obořil se choromyslný kusy rozbitého skla a v okamžiku, kdy byl svazován hasiči, vytáhl ještě kapesní nůž. Po přemožení byl šílenec dopraven na policejní strážnici a po prohlídce lékařem odvezen do ústavu pro choromyslné v Bohnicích.“

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.