Zlodějna v ceně čtyř aut | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Zlodějna v ceně čtyř aut

Zloději kradli tehdy populární hi-fi věže.
Zloději kradli tehdy populární hi-fi věže. (Ilustrační foto ara)

Čtyři osobní vozy značky Škoda 105 L by si mohli pořídit za stržené peníze dva zlodějíčci, kdyby prodali všechny věci ukradené v servisu hi-fi techniky. Ten provozovala někdejší organizace Svazarm ve čtvrtém obvodu hlavního města Prahy.

Po bertové se do zmíněného servisu vloupali v únoru 1986 a způsobili tam celkovou škodu ve výši 230 000 tehdejších korun. Právě tato suma by stačila ke koupi čtyř shora uvedených škodovek, které v té době byly nejčastějšími vozy na českých i slovenských silnicích.

Jak napsal 6. prosince zmíněného roku deník Rudé právo, kriminální službě bývalé Veřejné bezpečnosti trvalo deset měsíců, než na oba chmatáky přišla a než je zatkla. K jejich identitě však list neuvedl nic bližšího. Vyšetřovatele nepřekvapilo, že oba už byli soudně trestáni. Pro tehdy platný a často stíhaný trestný čin rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví tak znovu usedli před soudem na lavici obžalovaných. Svazarm, neboli Svaz pro spolupráci s armádou, byl československá branná a sportovní organizace ustavená 4. listopadu 1951 po sovětském vzoru. Dne 24. března 1990 se Svazarm přetransformoval ve Sdružení technických sportů a činností.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.