Kvartet mladíků odsouzen | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 5. května 2024

Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav

Kvartet mladíků odsouzen

Loupeživý gang řádil v Ostravě.
Loupeživý gang řádil v Ostravě. (Ilustrační foto ara)

Celkem 300 tehdejších korun. Tolik činila hodnota kořisti, kterou si v červnu 1965 pod hrozbou násilí vynutili havíři O. M. z ostravského Dolu Stachanov, J. R. z Dolu Petr Cingr a dva nezaměstnaní F. S. a J. S. (všichni 18) na přepadeném Ostravanovi.

Ostravanovi. Kvartet loupeživých kumpánů obstoupil v Ostravě osamělého chodce a obral ho o peníze, cigarety a náramkové hodinky. Vyšetřovatel kriminální služby bývalé Veřejné bezpečnosti vyčíslil vzniklou škodu na výše zmíněné tři stovky. Pro představu čtenářů – průměrná měsíční mzda u nás tenkrát činila částku 1453 Kčs.

Detektivové ostravské kriminálky celou čtveřici postupně vypátrala a pozatýkala, a tak v srpnu téhož roku usedli O. M., J. R., F. S. a J. S. na lavici obžalovaných před trestním senátem okresního soudu v Ostravě. O vyneseném rozsudku referoval denní tisk 15. srpna. Psal: „I když hodnota odcizených věcí činila pouze 300 Kčs, uložil senát všem výtržníkům přísné tresty. Pro trestný čin byli všichni odsouzeni k odnětí svobody nepodmíněně. O. M. jako iniciátor přepadení dostal 4,5 roku, F. S. 4 roky, J. R. a J. S. shodně 3 roky basy.“

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.