Havíř na cestě zločinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Havíř na cestě zločinu!

Rubat uhlí muže nebavilo, raději loupil.
Rubat uhlí muže nebavilo, raději loupil. (Ilustrační foto ara)

Už celkem sedmkrát pobyl za katrem horník Jan P. (30), než byl odsouzen k dalšímu trestu odnětí svobody. Vzhledem k jeho věku to byl nepochybně »úctyhodný výkon«. Počátkem srpna 1965 usedl na lavici obžalovaných před soudem již poosmé.

Zlotřilý Moravan Jan P. ze Strání na Uherskohradišťsku pracoval jako horník v Dole Petr Cingr v Ostravě-Michálkovicích. Rubání černého uhlí mu však nepřinášelo patřičné potěšení, a tak se vydal na dráhu zločinu. V květnu zmíněného roku napadl na ostravském předměstí kolem něj procházejícího a nic zlého netušícího chodce. Jako havíř uvyklý na těžkou robotu pod zemí využil Jan P. své tělesné převahy, muže surově zbil a uloupil mu hodinky a blíže nespecifikovanou peněžní částku.

A to už měl na svém kontě i březnovou krádež spáchanou v lázních na Sokolovsku. Jak 5. srpna zmíněného roku napsal deník Rudé právo, trestní senát Okresního soudu v Ostravě to všechno patřičně zhodnotil. Označil Jana P. za nebezpečného recidivistu a nakonec ho poslal už poosmé do kriminálu. Tentokrát na tři a půl roku, samozřejmě nepodmíněně.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.