Chmatáci postřelili příslušníky i psa (1988) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Chmatáci postřelili příslušníky i psa (1988)

Služební pes musel být utracen.
Služební pes musel být utracen. (Profimedia.cz)

Tři příslušníky bývalé Veřejné bezpečnosti postřelili v listopadu 1988 dva zločinci na útěku, když byli obklíčeni u Olbramovic na Znojemsku. Jeden muž zákona byl zraněn těžce, jeden utrpěl středně těžké a jeden lehčí zranění. Zraněn byl při zásahu i jeden z pobertů.

O případu referoval deník Rudé právo 9. listopadu zmíněného roku: „Pohyb podezřelé osádky osobního vozu s pravděpodobným pokusem o vloupání do místního pohostinství oznámil v noci telefonicky oddělení VB noční hlídač JZD Hostěradice na Znojemsku. Zatímco se na místo rozjely hlídky VB, rozhodl se hlídač k osobnímu zásahu. Doprovázen psem snažil se podezřelé legitimovat, byl však jimi lehce postřelen. Jeho pes byl střelou zasažen tak, že musel být utracen. Dva vozy VB pak pachatelům zablokovaly cestu poblíž Olbramovic.“ Po zmíněné přestřelce bylo opuštěné vozidlo zločinců nalezeno nedaleko odtud. Muži zákona jednoho z ničemů (39) dopadli. Se zraněním skončil v nemocnici. Druhý ale uprchl. Dne 14. listopadu pak list psal: „Druhý pachatel byl zadržen v Bratislavě příslušníky VB. Jde o jednou soudně trestaného muže (27). S komplicem objížděli obce v Jihomoravském kraji a tipovali nákupní střediska, kde by mohla být tržba.“ Oba zlotřilci skončili před soudem a pak v kriminále.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.