Matce hrozil zabitím | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Matce hrozil zabitím

Nezvedený potomek rozbil matce i televizi.
Nezvedený potomek rozbil matce i televizi. (Ilustrační foto ara)

"Máti, naval prachy! No, co koukáš? Nedáš? Tak tě zabiju!“ Těmito slovy častoval v srpnu 1972 nezvedený mladý muž (22) z Horní Rokytnice na Semilsku svou vyděšenou rodičku v jejím vlastním bytě. Žena měla skutečně důvod k obavám. Její syn se totiž teprve před pár týdny vrátil z kriminálu.

O případu referoval deník Rudé právo 22. srpna zmíněného roku. Matka byla ze svého potomka doslova nešťastná. Vyrostl z něj hrubián a násilník, který pro ránu pěstí či kopanec nikdy nešel daleko. Přesto jeho rodička sebrala poslední zbytky odvahy a peníze, požadované na chlast, mu dát odmítla. To ničemníka, který si z basy přinesl hodně zvláštní »móresy«, rozzuřilo. Začal v bytě řádit jako smyslů zbavený. Nejhůře to odnesl televizor s černobílou obrazovkou, na který se jeho matka ve volném čase ráda dívala.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Situace gradovala a hrozilo, že nezdárník ženu opravdu napadne. Museli zakročit příslušníci bývalé Veřejné bezpečnosti ze služebny v Rokytnici nad Jizerou. Ti se od rozběsněného zlotřilce dočkali nejen hrubých urážek, ale dokonce i fyzického útoku. Na řadu musely přijít donucovací prostředky – podle zákona... Místo posezení v hospodě si darebák vykoledoval posezení v cele předběžného zadržení a už druhý soud. Byl obžalován z trestného činu »násilí proti skupině obyvatelů či proti jednotlivci« a »útok na veřejného činitele«.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.