Zloděje prozradil řinkot skla | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Zloděje prozradil řinkot skla

Hlídka Veřejné bezpečnosti uslyšela zvuk rozbíjeného skla.
Hlídka Veřejné bezpečnosti uslyšela zvuk rozbíjeného skla. (Ilustrační foto ara)

V kavárně Olympie v Karlových Varech se v červenci 1967 nechal před uzavírací hodinou nepozorovaně zamknout V. E. (21) z Náchoda. Do západočeského lázeňského města přijel za prací a bydlel tu přechodně na ubytovně. S výdělkem ale zjevně nebyl spokojený, a tak se rozhodl přilepšit si noční zlodějnou. Když personál odešel z kavárny domů, pustil se V. E. do »akce«. Byla by mu bývala vynesla 7000 korun, kdyby…

Ale pěkně popořádku. Jak 31. července uvedeného roku napsal deník Rudé právo, darebný Východočech vypáčil zásuvku s tržbou a srdce mu nad lupem jistě poskočilo. Vždyť průměrná měsíční mzda v tom roce činila 1574 Kčs. V rukou dlouhoprsťáka se tak ocitla suma rovnající se skoro čtyřem a půl bezpracně získaným platům. S kořistí v kapse vyčkal poberta v lokále pár hodin. A nad ránem, v čase, kdy podle jeho názoru Karlovy Vary ještě spaly, se vydal na ústup. Protože byl v kavárně uzamčen, zvolil nejjednodušší cestu, jak a kudy ven a do bezpečí.

Exkriminalista Doucha prozradil, jak se provádí výslechy podezřelých

Video se připravuje ...

Prostě vykopl výkladní skříň, vyskočil na chodník a nasadil sprint. Je pravda, že Karlovy Vary ještě spaly. Nespala však noční pěší hlídka bývalé Veřejné bezpečnosti. Ta čirou shodou okolností a ke zlotřilcovi smůle právě procházela přilehlou ulicí. Řinkot tříštícího se skla nemohli strážci zákona přeslechnout, a tak se vydali směrem, odkud zvuk přicházel. V dáli přitom zpozorovali siluetu prchajícího muže. Zazněla výzva »jménem zákona – stůj!«. To ovšem bylo to poslední, co hodlal V. E. uposlechnout. A tak také uniformovaní muži vystartovali za pádícím chmatákem. Přitom prokázali, že byli v dobré kondici. Zřejmě v lepší než pachatel, kterého doběhli, zatkli a odvezli na svou služebnu. Další slovo pak měli v kauze krádeže v kavárně Olympia vyšetřovatel VB, prokurátor a nakonec soud.

Exkriminalista Doucha popsal práci vyšetřovatelů na místě činu

Video se připravuje ...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.