Kriminálník ubil matku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Kriminálník ubil matku

Slezská Ostrava je dnes součástí Ostravy.
Slezská Ostrava je dnes součástí Ostravy. (Ilustrační foto ara)

Ctu otce svého i matku svou, to je čtvrté z desatera přikázání, jež ale pětkrát soudně trestanému M. B. (32) ze Slezské Ostravy nic neříkalo. Svou matku totiž v březnu 1981 ubil k smrti.

O smutném případu informoval deník Rudé právo 28. března zmíněného roku. Nešťastná žena byla nejraději, když se její nezdárný syn nacházel někde hodně daleko od ní. Pokud seděl za mřížemi, kde to dobře znal, byla aspoň v bezpečí. Bohužel, po propuštění na svobodu se recidivista v jedné hospodě už během dopoledne opil a poté se vrávoravým krokem vydal na »návštěvu« své rodičky. Dorazil k ní po poledni a zoufalá paní tušila, že se vpád darebného potomka do jejího bytu neobejde bez násilí. Bohužel, její předtucha ji nezklamala. Ožrala chtěl po matce peníze. A když mu je odmítla vydat, pustil se do ní – nadávkami, pěstmi i kopanci. „Své matce tak způsobil četná zranění, nás l ed kem jichž žena zemřela,“ psal denní tisk. Násilníka, který měl na svědomí život té, jež ho přivedla na svět, zadržela kriminálka bývalé Veřejné bezpečnosti a vyšetřovatel ho obvinil z ublížení na zdraví s následkem smrti. Ničemu čekal už šestý soud a pak dlouhý pobyt v base.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.