Vražda v lázeňském parku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Vražda v lázeňském parku

K tragédii došlo tragédii v Karlových Varech.
K tragédii došlo tragédii v Karlových Varech.  (Ilustrační foto ara)

Vražda mladé ženy a následná sebevražda pachatele vzrušily počátkem února 1934 západočeské Karlovy Vary. Podle deníku Večer z 6. února zmíněného roku »šlo patrně o milostné drama«.

Dvojnásobné tragédii předcházela situace, kdy oba aktéři následujícího hrůzného děje nejprve vešli v pondělním dopoledni do jednoho z karlovarských lázeňských domů. Tam se ptali po »panu generálním řediteli M.«. Když ho nezastihli, vyšli ven a procházeli se lázeňským parkem. „Tehdy muž náhle vytáhl z kapsy kabátu opakovací pistoli a vystřelil několik ran na svou průvodkyni. Když klesla k zemi, muž odběhl na záchod, kde se zastřelil. Dáma podlehla při dopravě do nemocnice svým zraněním,“ psal deník. Policie při vyšetřování zjistila, že pachatel útoku a následně i sebevrah se jmenoval Rudolf Ž. a byl trvale hlášen v Praze-Podolí. Jeho obětí se stala Frieda W., německé národnosti, jež bydlela v nedaleké obci Rybáře. Protože mordýř si sám vzal život, nebylo koho soudit a trestní spis skončil v policejních archivech. Obec Rybáře byla pět let po popsané smutné události připojena ke Karlovým Varům.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.