Porodila a dítě utopila | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Porodila a dítě utopila

Ačkoliv měla matka od zaměstnavatelky připravenu výbavičku a o těhotenství se všeobecně vědělo, miminko zavraždila.
Ačkoliv měla matka od zaměstnavatelky připravenu výbavičku a o těhotenství se všeobecně vědělo, miminko zavraždila. (Ilustrační foto ara)

Vraždu dítěte těsně po porodu spáchala služka M. V. (21). Případ rozebral ve svém 12. čísle roku 1947 měsíčník Kriminalistika vycházející v Praze. Redakce dodržovala při popisování trestných skutků zásady přísné anonymity. Proto neuvedla, kde k vraždě došlo.

Omezila se na to, že v obci H., ve velkostatku paní F. K. Podle redakce M. V. dlouho popírala, že čeká dítě. Statkářce to nakonec přiznala. Ta jí tedy věnovala plátno a peří, ať si připraví výbavičku pro děcko, a vzala na vědomí, že M. V. chce rodit v pražské porodnici. Od osmého měsíce jí šéfová zadávala jen lehčí práce. Jenže služka porodila v komoře na statku. Prý samovolně, když šla močit do kbelíku s vodou. Tam F. K. našla mrtvolku dítěte. Podle M. V. z ní miminko do vědra »vypadlo«. Pupeční šňůru prý přetrhla. Dítě se pak »asi utopilo « . Kriminalisté bývalého SNB ale našli za lůžkem rodičky zkrvavené nůžky, jimiž šňůru přestřihla. „I kdyby děcko spadlo při náhlém porodu do kbelíku, měla V. možnost je vytáhnouti. Zašpiněná voda ve kbelíku, hustě zbarvená krví, nasvědčuje tomu, že tam bylo dítě vhozeno po ustřižení pupeční šňůry a že vykrvácelo,“ uvedl časopis. Žena byla obžalována z vraždy a odsouzena.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.