Skočil z lešení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Skočil z lešení

Pád z lešení nebyla náhoda.
Pád z lešení nebyla náhoda. (Ilustrační foto ara.)

Sebevraždu skokem z lešení spáchal v listopadu 1967 při práci stavební dělník Otto F. (†35). Z desetimetrové výšky dopadl přímo na betonové panely a na místě zemřel. Případ začala vyšetřovat bývalá Veřejná bezpečnost.

O tragédii, která na stavbě vyvolala mezi zaměstnanci zděšení a šok, informoval denní tisk 8. listopadu uvedeného roku. Podle jeho údajů muži zákona zjistili, že nešťastník byl slovenské národnosti a do Ostravy přijel za prací z obce Svinná v okrese Trenčín. Vzhledem k utrpěným smrtelným zraněním neměl Otto F. žádnou šanci na přežití. Vyšetřovatel ostravského útvaru VB se zaměřil také na vyšetřovací verzi, podle které mohlo jít i o vraždu, nebo o těžké ublížení na zdraví s následkem smrti, spáchané zatím neznámým pachatelem. Tato verze ovšem poměrně brzy padla, neboť podle výpovědí několika spolupracovníků Otty F. nešťastník »trpěl už delší čas různými halucinacemi«. Z lešení v sebevražedném úmyslu skočil nepochybně sám, bez cizího zavinění. Nikdo navíc nemohl jeho smrti zabránit. Proto vyšetřovatel případ uzavřel a spis byl uložen do archivu VB.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.