Šlohli autojeřáb a bourali | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Šlohli autojeřáb a bourali

S ukradeným autojeřábem daleko nedojeli.
S ukradeným autojeřábem daleko nedojeli. (Foto: Ilustrační foto, ara)

Firemní autojeřáb zaparkoval jeho řidič v květnu 1967 před hotelem Morava ve Vrbně pod Pradědem na Bruntálsku. Za pár hodin už těžká technika na parkovišti nestála a zděšený šofér se musel obrátit na zdejší oddělení bývalé Veřejné bezpečnosti.

Případu se ujala bruntálská kriminálka a ta bez otálení vyhlásila pátrání po neznámém drzém zloději. Dne 25. května zmíněného roku se informace o ukradeném autojeřábu objevila v denním tisku. Podle deníku Rudé právo poberta nezvládl náročné řízení vozu a dva kilometry od hotelu Morava naboural. Způsobil tím škodu za 50 tisíc tehdejších korun, což nebylo právě málo. Pro zajímavost – třeba osobní vůz Trabant 601 stál ve zmíněném roce 27 tisíc Kčs. O den později už byli vyšetřovatelé z Bruntálu moudřejší – zjistili totiž, že chmaták nebyl jeden, ale hned tři (18 až 21)! Tím, který bez patřičného řidičského oprávnění i potřebných zkušeností usedl za volant a za pár minut boural, byl nejmladší z pobertů – učeň okresního stavebního podniku v Bruntálu. Celý trojlístek skončil za mřížemi cely předběžného zadržení a následně před soudem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.