Nevěrnice přežila, podvedený zemřel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Nevěrnice přežila, podvedený zemřel

Žena dala přednost lepší partii.
Žena dala přednost lepší partii. (Ilustrační foto ara.)

Láska krejčovského pražského pomocníka Václava J. (†28) a komorné z ústavu šlechtičen Marie S. (24) směřovala ke svatbě. Místo toho skončila v úterý 22. ledna 1907 večer střelbou. Marie zůstala naživu. Václav, který sám střílel, bohužel zemřel...

Co se tehdy odehrálo? List Národní politika psal hned den poté: „Jeho příbuzní nemohli pochopit, v čem nalézá u Marie tak zvláštního půvabu, a často mu radili, že se jim jeho nastávající nezdá býti upřímná. Marie milého při každém setkání líbala a ten psal milence dopis za dopisem a nevynechal ani dne, aby ji nespravil o tom, jak se těší, až ji konečně nazve svojí ženou. Jeho psaní byla psána sice rukou neumělou, ale dýchala tím větším citem a upřímností. Před třemi dny však zvěděl, že jeho zbožňovaná zapředla už dávno nový poměr s jistým holičem na venkově a že brzy bude s ním míti svatbu. Nešťastník byl po této zprávě sražen do největšího zoufalství.“ Když osudného dne Marie přišla Václavovi vrátit jeho fotku a dopisy, jež si vyžádal, střelil ji z revolveru. Sám si pak vpálil kulku do spánku. Ona díky lékařům v nemocnici Na Františku přežila. On ne... Zda se pak nevěrnice opravdu vdala za holiče, nevíme.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.