Zmlátil milenku do bezvědomí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zmlátil milenku do bezvědomí

Rozchod žena odmítala, udělala ale chybu.
Rozchod žena odmítala, udělala ale chybu. (Ilustrační foto ara)

Do bezvědomí zbil R. P. (20) na konci roku 1933 svou milenku M. H. (36). Bil ji i jeho kamarád F. V. (39). K incidentu došlo před půlnocí na pražské Belcrediho třídě, dnes Milady Horákové. A důvod výprasku? Žena odmítala od mladíka odejít, ač ten jejich známost ukončil.

O děsivé události, kdy dvojice mužů surově mlátila bezbrannou ženu na veřejnosti před zraky náhodných chodců, informoval deník Večer 2. ledna 1934. Aktéry konfliktu byli vulkanizér R. P. z Dejvic, jeho parťák, dělník F. V., ze Střešovic, a M. H., dělnice z tehdejší Prahy VII. Mladík si s roztouženou, o šestnáct let starší paní začal milostné dobrodružství. A když ho omrzela, chtěl ji jednoduše poslat k vodě. Ať jde, kam chce... Uražená milá ale odmítla odejít, a tak se vulkanizér rozhodl dát jí na pamětnou – ať konečně zmizí z jeho života. Přizval si k tomu i kamaráda a společně tvrdohlavou milenku zmlátili tak, až omdlela. „Jelikož byla stále v bezvědomí, byla dopravena na kliniku profesora Schloffera, kde bylo shledáno, že utrpěla pohmoždění hrudníku. Byla tam ponechána v ošetřování. Oba pachatelé byli zatčeni,“ referoval list Večer. Jak byli násilníci nakonec potrestáni, není známo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.