Lstivý krejčík vraždil a loupil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Lstivý krejčík vraždil a loupil

Vraha poslali na šibenici, ale unikl jí.
Vraha poslali na šibenici, ale unikl jí. (Foto: E.M.A. EUROPE)

Čtyřčlenný soudní senát v Praze odsoudil v roce 1867 Karla K. (27), vyučeného krejčího, který to v c. a k. armádě dotáhl až na četaře, k trestu smrti provazem. A to za surovou vraždu Františka P. (†13), kterou ničemník spáchal v srpnu téhož roku v rokli za Prahou.

Chlapcovy ohořelé ostatky byly nalezeny mezi Vršovicemi a Nuslemi. Šlo o vraždu, lékař při ohledání odhalil v zádech mrtvého střelnou ránu. Brzy policisté zjistili totožnost zamordovaného klučiny, šlo o Františka P. z vísky na Slánsku. Karel K. ho znal, na pastvišti Fandu obelstil tvrzením, že mu nese vzkaz od otce. Mají prý oba dovést krávu a tele do Slaného a dobytčata tam prodat. Důvěřivý chlapec na lest Karla K. skočil a spolu s ním ve městě kravku s telátkem prodal. Stržených 121 zlatek měl Frantíkův otec údajně použít na koupi koně. Pak Karel K. i s budoucí obětí odjel do Prahy, kam údajně měl dorazit i otec P. Za městem však kluka zavraždil a oloupil. Mrtvolu zaházel roštím a zapálil. Policie mordýře brzy dopadla a soud ho poslal na šibenici. Císař František Josef I. mu ale trest změnil na zamřížované doživotí ve Valdicích. Pak přišla amnestie a odsouzenec se po 31 letech a třech měsících dostal na svobodu. Bylo mu 58 let.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.