Švagra postřelil na hřbitově | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Švagra postřelil na hřbitově

K útoku došlo na hřbitově.
K útoku došlo na hřbitově. (ilustrační foto ara)

Tři výstřely z revolveru vypálil na svého švagra Františka R. počátkem listopadu 1937 v obci Gajary u Malacek na západním Slovensku místní rolník Jan D. Šokovaného muže trefil jen jeden náboj, a to do obličeje. Útočník byl zatčen pro pokus o zabití.

Jan D. žil v Gajarech, František R. v osm kilometrů vzdálených Malackách. Jejich vztahy byly napjaté, až nenávistné. A důvod? Majetkové spory v rodině. O kauze psal deník Polední list 3. listopadu 1937: „Oba švagři žili delší dobu v nepřátelství. V pondělí odpoledne, v den Památky zesnulých, přišel František R. pěšky z Malacek do Gajar, aby tam navštívil hroby svých příbuzných. Když vycházel ze hřbitova, potkal jej Jan D., který s ním hned vyvolal hádku. Pojednou vytáhl D. nečekaně revolver a třikrát na R. vystřelil. Zasáhl ho jen jedním nábojem, a to do tváře. Dvě střely letěly mimo. Napadený muž utrpěl vážné zranění, byl odvezen do nemocnice v Malackách. Jeho život naštěstí nebyl ohrožen.“
Četníci střelce ještě téhož dne zatkli a dopravili ho do vazební cely. Čekala ho obžaloba z pokusu zabití a následný soud.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.