Strážník zachránil dva životy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Strážník zachránil dva životy

Mladík tvrdil, že jeho matka vlastní na Vinohradech dva činžovní domy. Ve skutečnosti byla jen chudou chalupnicí
Mladík tvrdil, že jeho matka vlastní na Vinohradech dva činžovní domy. Ve skutečnosti byla jen chudou chalupnicí (Ilustrační foto ara)

Nedostudovaného absolovneta vyšší průmyslové školy Bedřicha P. (21) sebral 31. října 1907 v Blanické ulici na pražských Královských Vinohradech policejní strážník v civilu. Na komisařství se pak mladík přiznal, že se právě chystal zastřelit svou lásku a pak i sebe.

Milovaná se jmenovala Evženie K. (15) a byla dcerou vrchního inspektora c. a k. drah. Aby P. získal přízeň jejích rodičů, zalhal, že matka má na Vinohradech dva domy a on vystudoval vysokou školu. Skutečnost byla ovšem tristní – Bedřich propadl u maturity a chudá matka žila v Hlinsku. Pak pan K. zjistil, jak se to skutečně má s Bedřichovým vzděláním a majetkovými poměry. Milující Evženie však taťku obměkčila a ten souhlasil s pokračováním známosti s podmínkou – složit maturitu! Pokud Bedřich dostuduje, dostane místo v kanceláři. To se taky stalo. Jenže pak se v domácnosti vrchního inspektora objevil fešný student, jemuž rodina okázale projevovala přízeň. Bedřichovy akcie prudce klesly, a tak se rozhodl zabít Evženii i sebe. Pořídil si revolver... Policie jeho úmysly naštěstí odhalila a v Blanické ulici, kde žárlivec na Evženii číhal se zbraní v ruce, ho zatkla. Zda byl souzen, nevíme. Jisté je, že se časem oženil. Ne s Evženií. S jistou Toničkou. Jak se říká – sejde z očí, sejde z mysli...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.