Nechtěl sex, šlo mu o peněženku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nechtěl sex, šlo mu o peněženku

Lupiči šlo jen o portmonku.
Lupiči šlo jen o portmonku. (Ilustrační foto ara)

Šokovanou ženu (21) napadl počátkem února 1974 na chodbě restaurace Slovan v Šumperku neznámý zlotřilec. V té chvíli byli na místě přepadení sami dva. Dívka se zděsila, že ničemníkovi jde o vynucený sex, ale v tomto směru měla štěstí. Gauner šel »jen« po její nákupní tašce.

Oběť sice volala o pomoc, ale nikdo ji neslyšel. Po krátkém, úporném zápase mladá žena silnějšímu muži podlehla a darebák jí z tašky ukradl peněženku. V ní po útěku našel celkem sto čtyřicet tehdejších korun. Pro lepší představu – za tuto částku si mohl tehdy koupit třeba padesát tři bochníky chleba nebo téměř pět kilogramů zadního hovězího. O případu informoval deník Rudé právo 2. února 1974. Jak list poznamenal, případem se začali zabývat šumperští příslušníci tehdejší Veřejné bezpečnosti. Po úspěšné pátrací akci se jim podařilo opovážlivého lupiče najít a zatknout. Rázem věděli, s kým měli tu pochybnou »čest«. Nebyl to totiž žádný zlodějský začátečník. Šlo o nebezpečného recidivistu (22), který v poměrně mladém věku »stihl« už čtyři soudní procesy, a tudíž i čtyři rozsudky a vynesené tresty. Rozhodnutím státního žalobce skončil ve vyšetřovací vazbě, poté – už popáté – na lavici obžalovaných a pak v base.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.