Nemluvně se uškrtilo na kšírech | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Nemluvně se uškrtilo na kšírech

Kšíry byly v minulosti populární způsob, jak udržet větší miminko v kočárku.
Kšíry byly v minulosti populární způsob, jak udržet větší miminko v kočárku.  (Ilustrační foto ara)

 K obrovské tragédii došlo v březnu 1956 ve Slezské Ostravě. Na kšírech v dětském kočárku se nešťastnou náhodou uškrtil chlapeček (†11 měsíců) Jeho matka L. V. v té době nebyla doma, protože odešla nakupovat. 

O neštěstí informoval deník Nová svoboda 22. března 1956. Podle jeho zprávy se případem zabývali ostravští příslušníci tehdejší Veřejné bezpečnosti. Při vyšetřování zjistili, že L. V. se vydala na nákup a děcko nechala doma v kočárku samotné, bez dozoru. Pryč byla asi hodinu. Chlapeček se začal z kočárku vyklánět. Šle, na kterých byl upoután, se mu ovšem nečekaně sesmekly na krček a hošík na nich zůstal viset.
Když se matka zhruba za hodinu vrátila s nákupem domů, dítě už se nehýbalo. Vyděšená žena se okamžitě pokoušela synka oživit, ale marně. Pak přivolala lékaře, kterému nezbylo než konstatovat smrt udušením z uškrcení. Neopatrná L. V. pak musela čelit trestnímu stíhání pro zavinění smrti dítěte z nedbalosti. Zda a jak byla potrestána, není dnes už známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.