Hořící televizor zabíjel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Hořící televizor zabíjel

Televizor začal hořet a od něj chytil celý dům.
Televizor začal hořet a od něj chytil celý dům. (Ilustrační foto ara)

Rodinný dům vzplál v lednu 1981 v obci Rychnovek-Doubravice u České Skalice na Náchodsku. V plamenech našel smrt jeho majitel (†63), který uvnitř uhořel. Večerní tragédie v obci a okolí vyvolala mimořádnou pozornost a účast občanů.

O události informoval deník Rudé právo 13. ledna 1981. Smutný případ bezprostředně začali vyšetřovat kriminalisté okresní správy bývalého Sboru národní bezpečnosti z Náchoda a pracovníci tehdejšího Svazu požární ochrany ČSSR. Šetřením se zjistilo, že příčinou požáru byla závada v televizním přijímači, který byl v osudných chvílích zapnutý. Starší televizor začal hořet a pak se z něj oheň rozšířil do celé místnosti. Majitel domku byl v kritické době v domě sám.

Pravděpodobně u sledování sobotního televizního programu usnul, a pokud se vůbec probudil, už neměl šanci dostat se﷯ z domku ven skrze šlehající plameny a kotouče dýmu. Přes úsilí požárníků, kteří nakonec oheň uhasili, a přes obětavou pomoc obyvatel vesnice se nepodařilo jejich nešťastného souseda zachránit. 

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.