Pachatel se vrátil na místo činu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pachatel se vrátil na místo činu

Manžele ubil muž sekerou.
Manžele ubil muž sekerou. (Ilustrační foto ara)

Osudné chyby se dopustil v březnu 1972  dvojnásobný vrah (22) v Brně. Dvakrát se vrátil na místo svého hrůzného činu. Při druhé opakované »návštěvě« si ho všimli pozorní občané a upozornili bývalou Veřejnou bezpečnost. Pak už vedla lotrova cesta rovnou za mříže.

Gauner nejtěžšího kalibru podle zprávy deníku Rudé právo z 29. března 1972 umlátil v jihomoravské metropoli sekerou dva spící manžele seniorského věku, do jejichž bytu tajně vnikl. Poté obě mrtvá těla ukryl do šatníku. Druhého dne se na místo činu vypravil znovu. Ostatky nebohých stařečka a stařenky z bytu odvezl a později je zakopal do země. Zakrvácené věci vesměs spálil pod jedním z brněnských mostů. To mu ale nestačilo, potřeboval z bytu ještě odnést kořist, kvůli které fakticky vraždil. Dalšího dne tedy do bytu vnikl potřetí, a tím si podepsal svůj ortel. Pozorní sousedé si všimli, že letití manželé nevycházejí ze svého bytu, zato se tam opakovaně motal neznámý a podezřelý cizí mladík. Zavolali tedy na tísňovou linku 158 a muži zákona si pro něj rovnou dojeli. To ještě netušili, že jim do rukou padl nejen zloděj, ale především pachatel dvojnásobné vraždy. K hrůznému činu se doznal a putoval před soud. Trestní senát ho poslal na šibenici.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.