Dopaden před třicátou vloupačkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dopaden před třicátou vloupačkou!

Zloděj si vybíral chaty.
Zloděj si vybíral chaty. (Profimedia.cz)

J.Č. (24) kradl ve velkém a příslovečná straka byla proti němu pouhá břídilka. Jeho »specialitou« byly chaty, na severu Moravy a ve Slezsku jich v polovině šedesátých let minulého století vykradl neuvěřitelných devětadvacet.

Mladý muž z Malých Heraltic na Opavsku učinil zásadní »životní rozhodnutí «. Bude si žít nad poměry, a přitom rozhodně nebude pracovat – tenhle způsob obživy nechával jiným. Když se počet jím vykradených rekreačních chat zastavil u čísla 29 a dlouhoprstý chmaták se chystal k jubilejní třicáté vloupačce, podařilo se detektivům severomoravské kriminálky konečně zachytit jeho stopu. Mužům zákona brnkal do té doby trvale unikající poberta notně na nervy, s o to větším gustem pak J. Č. nasadili na zápěstí služební ocelové náramky. Podle deníku Rudé právo ze 7. května 1966 ho okresní soud v Opavě poslal do kriminálu na sedm let. Uložil mu také povinnost nahradit napáchanou škodu. Ve zdůvodnění rozsudku soud zdůraznil, že J. Č. je »nebezpečný recidivista«. Připomeňme, že byl souzen a odsouzen pro trestné činy krádež vloupáním a taky příživnictví. Posledně jmenovaný pojem už dnes naše trestní právo nezná.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.