Mladík přepadal ženy kvůli vzrušení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mladík přepadal ženy kvůli vzrušení

Ženu si mladík vyhlédl, když šla domů.
Ženu si mladík vyhlédl, když šla domů. (ilustrační foto ara)

Vražedný pokus naštěstí přežila 10. srpna 1988 šokovaná žena v šestém obvodu hlavního města. Kriminalistům z pražské mordparty se podařilo ničemu, který se – naštěstí nezdařeného – zločinu dopustil, o dva týdny později dopadnout.

Deník Rudé právo 26. srpna 1988 napsal, že zadržený mladík (21) se k činu doznal, ale odmítl vypovědět, zda jeho motiv byl sexuální, loupežný či jiný. Dopadený gauner dosud nebyl nikdy trestně stíhán a neměl tudíž žádný záznam v trestním rejstříku. Proto bylo pátrání po něm mnohem složitější, než bývá v případech, kdy se zločinu dopustí recidivista. Vyšetřování kriminálního deliktu přineslo pro pražské kriminalisty několik překvapení. Ukázalo se totiž, že mladý ničema neměl na svědomí jen jediné, nýbrž řadu dalších přepadení osamělých žen. Celkem jich totiž v Praze natropil dokonce deset. Zřejmě ho násilí vzrušovalo. „Ve vyšetřování jeho trestné činnosti se pokračuje,“ uzavřelo Rudé právo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.