Choromyslná zavraždila manžela | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Choromyslná zavraždila manžela

Žena si přinesla nůž.
Žena si přinesla nůž. (Ilustrační foto ara)

Nešťastná žena trpící už nějaký čas duševní chorobou (43) zavraždila v srpnu 1969 svého manžela. K neštěstí došlo ve Smiřicích poblíž Hradce Králové.

Psychicky nemocná manželka, která po určitou dobu pobývala i v psychiatrické léčebně, se dozvěděla o záletech svého muže. Ten udržoval intimní vztah s jinou ženou. Rozrušená choť, invalidní důchodkyně, podle informací deníku Rudé právo z 21. srpna 1969 svého muže úmyslně ubodala. Po hrůzném činu Východočeška odešla z domova a dva týdny se úspěšně ukrývala před kriminalisty, kteří po ní intenzivně pátrali. Poté se sama přihlásila na jedné služebně bývalé Veřejné bezpečnosti. Jak vypověděla, svého muže sprovodila ze světa v obavách, že ji nechá opět umístit do psychiatrické léčebny a bude si dál užívat nemanželského vztahu s milenkou. Vzhledem k duševní chorobě, jíž trpěla, nebyla pachatelka vraždy trestně stíhána. Skončila na uzavřeném a střeženém oddělení ústavu pro choromyslné.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.