Třikrát se bodl do hrudi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Třikrát se bodl do hrudi!

Senior pobodal sám sebe.
Senior pobodal sám sebe. (Ilustrační foto ara)

Mrtvolu Josefa M. (†83) našli sousedé v říjnu 1968 na dvoře jeho domku v ostravské části Michálkovice. V levé části hrudníku měl nebožtík zabodnutý kuchyňský nůž. Všechno nasvědčovalo, že se stal obětí vraždy...

Veřejná bezpečnost neprodleně zahájila pátrání po neznámém pachateli. Ovšem poměrně brzy začali detektivové a vyšetřovatelé svůj názor měnit. Ačkoli se to na první pohled zdálo být absurdní, kriminalisté časem dospěli k závěru, že senior spáchal sebevraždu.

Podle zjištěných stop a doličných předmětů se totiž ukázalo, že Josef M. se nejdříve pokoušel useknout si hlavu sekerou. Způsobil si sice několik sečných ran, ale přežil. Přesto v sebevražedných pokusech pokračoval.

Vyhrnul si svetr a třikrát po sobě si vrazil kuchyňský nůž do hrudi. Teprve třetí rána ovšem zasáhla spodní část srdečního svalu a stařec zemřel. V podivné kauze jeho záhadné smrti nebyl nikdo trestně stíhán.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.