Pobodal kamaráda rybičkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Pobodal kamaráda rybičkou!

Svého známého bodl útočník rybičkou.
Svého známého bodl útočník rybičkou. (Ilustrační foto: ara)

Kapesním nožem zvaným rybička pobodal Libor H. (28) v Mikulovské vinárně v Ústí nad Labem svého známého. Ten se dlouho potácel mezi životem a smrtí. Soud pak poslal násilníka v březnu 1968 na pět let do kriminálu.

Začalo to banální rozepří a pokračovalo šarvátkou, do které se zapojilo několik hostů. Nejzuřivěji si při ní počínal právě Libor H. z nedalekého Libouchce. Vytasil svou rybičku, legendární socialistický výrobek, a jednoho ze svých odpůrců pobodal. „Přestože zraněný krvácel do hrudníku, podařilo se lékařům ústecké nemocnice krevní výron odstranit a srdeční vak sešít.

Po tříměsíčním léčení život pacienta zachránili,“ napsal dobový tisk. Krajský soud v Ústí nad Labem odsoudil Libora H. nejen k pětiletému odnětí svobody, ale uložil mu i protialkoholní léčbu. Součástí rozsudku byla také povinnost uhradit náklady na léčení zraněného oponenta ve výši šesti tisíc korun. To byla částka, na kterou musel běžný občan tehdejšího Československa pracovat zhruba pět měsíců.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.