Zabila otce jedenácti dětí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Zabila otce jedenácti dětí!

Žena vytáhla na svého chotě nůž.
Žena vytáhla na svého chotě nůž. (Ilustrační foto Aha! – Martin Pekárek)

Po divoké hádce zůstal v červenci 1929 v Nových Zámcích na jihu bývalého Československa ležet mrtvý Štefan J. (†71).  Muže, s nímž měla neuvěřitelných jedenáct dětí, měla zabít jeho manželka (50).

Manželé spolu žili třicet let. Postupem času mezi nimi narůstalo napětí, které později přešlo přímo v nepřátelství. Různice, spory a půtky se staly běžným koloritem manželského svazku. „Smrti Štefana J. předcházela vzájemná rvačka, v níž o jedenadvacet let starší muž podlehl,“ popsal události osudného dne, kdy manželka svého chotě poslala na onen svět, dobový tisk. Vražednou zbraní byl pravděpodobně nůž. Co se v bytě přesně stalo, není známo.

Policie v Nových Zámcích ženu překvapivě nezatkla. Kriminalisté nejprve vyčkali na lékařskou zprávu. A v té se hovořilo o »četných ranách na ženině těle«. Proto vyšetřovatel ženu propustil na svobodu se závěrem, že nedošlo k vraždě, neboť žena usmrtila manžela v sebeobraně. Jak se k celé aféře postavilo jedenáct potomků rozvaděného páru, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.