Školačku znásilnilo sedm učňů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Školačku znásilnilo sedm učňů!

Dívku zvrhlíci hromadně znásilnili.
Dívku zvrhlíci hromadně znásilnili. (Foto: Shutterstock)

Hrůzný zážitek prožila školačka (14) z Ostravy. V únoru 1966 ji sedm učňů zatáhlo do bytu a tam hromadně znásilnilo.

O tom, že i v časech »budování rozvinuté socialistické společnosti« se zločinu dařilo, svědčí kauza, kterou řešil roku 1966 Okresní soud v Ostravě. Zámečníci Josef Mi., Josef Mo. a František B. (všichni 18), klempíř Josef V. (18) a jejich kumpáni Oldřich Š., Karel Ch. a Oldřich K. (všichni 17) zatáhli nebohé děvče proti jeho vůli do bytu v Poděbradské ulici. Tam na nešťastnici, jak informoval dobový tisk, „spáchali takové násilnosti, jaké si mohou vymyslet pouze otrlí sadisté“. Lékaři a znalci soudu poskytli dobrozdání, podle kterého »dívka prožila přímo mučivé útrapy«.

Soud trestal přísně. Hlavním viníkům Josefu Mi. a Františku B. uložil šestiletý pobyt v kriminále. Navíc je zařadil do kategorie těžších zločinců. Mladistvý Oldřich Š. dostal dva a půl roku. Ostatní kumpáni byli potrestáni deseti až patnácti měsíci za mřížemi. Všechny tresty byly nepodmíněné.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.