Milenci zemřeli společně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Milenci zemřeli společně!

Dvojice se rozhodla odejít z tohoto světa společně.
Dvojice se rozhodla odejít z tohoto světa společně. (Ilustrační foto: ara)

Jako postarší Romeo a Julie se nejspíš cítili vedoucí hospodářství státního statku (55) a učitelka (45) z Rynoltic u Liberce, když v dubnu 1968 skoncovali se svými životy. Před smrtí napsali nešťastníci dopis na rozloučenou.

Dobový tisk popsal situaci na místě činu, jak ji objevili a zaznamenali přivolaní vyšetřovatelé kriminální služby VB: „U nohou muže ležela kulovnice, kterou byla učitelka zasažena do hrudníku a vedoucí hospodářství do hlavy.“ Policisté zjistili, že nejprve vystřelil muž na ženu, čímž fakticky spáchal její vraždu. Poté si sám vzal vlastní život.

Ačkoli se událost stala v období takzvaného »pražského jara«, kdy vše směřovalo ke zrušení cenzury a nastolení do té doby nebývalé svobody slova, o důvodech společného odchodu dvojice na věčnost a o obsahu jejich dopisu na rozloučenou tisk neinformoval. Pravděpodobně ale milenci chtěli být za každou cenu spolu, přestože měli své oficiální partnery. A z rozvodu měli větší strach než ze smrti...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.