Zastřelil bratra i těhotnou švagrovou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Zastřelil bratra i těhotnou švagrovou!

Muž zastřelil nejen svého bratra, ale i jeho ženu, s níž měl poměr.
Muž zastřelil nejen svého bratra, ale i jeho ženu, s níž měl poměr. (Ilustrační foto: ara)

Sedláka Josefa K. (†50) a jeho manželku Jiřinu K. (†26) z Radešínské Svratky na Vysočině zastřelil v červenci 1945 neznámý pachatel. Šlo fakticky o trojnásobnou vraždu, neboť Jiřina byla v požehnaném stavu.

V podezření se ocitl nejdříve někdejší starosta obce, který se odstěhoval do pohraničí. V Radešínské Svratce se objevil těsně před vraždou a požadoval, aby mu Josef K. vrátil koně, kterého mu údajně dlužil. Hádku musel řešit předseda místního národního výboru. Podezřelými byli i zaměstnanci statku, jakož i esesmani, kteří se tehdy ještě v lesích Vysočiny pohybovali. Rozuzlení přineslo až přiznání mladšího bratra Ladislava K. (27).

Bratra a švagrovou zastřelil on, a to vojenskou puškou, o které tvrdil, že ji už před časem odevzdal na MNV. Ladislav K. a Jiřina K. byli tajnými milenci a mladá žena svého švagra už nějaký čas ponoukala, aby jejího muže a vlastního bratra v jedné osobě sprovodil ze světa. Ladislav se doznal, že Josefa opravdu zavraždil on. Proč však poslal na onen svět i Jiřinu a nenarozené dítě, které bylo nejspíš jeho, nedokázal uspokojivě vysvětlit. Skončil před soudem.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.