Šílenec podřízl synka a zapálil stavení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 1. května 2024

Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund

Šílenec podřízl synka a zapálil stavení!

Fotografie
Fotografie (internal)

Výbuch šílenství horníka Martina O. (30) nepřežil v Těšově na západě Čech v lednu 1929 jeho malý synek (†6). Běsnící otec ho podřízl kuchyňským nožem. Kromě něj Martin O. stihl zranit svou manželku a dvě dcerky (5) a (3). Ty se však před ním stačily spasit útěkem.

Řádění zuřivce vraždou syna a útokem na zbytek rodiny ovšem neskončilo. Martin O. totiž vylezl na půdu, kterou zapálil, takže nakonec shořel celý jeho dům doslova na popel – až do základů. Co u horníka spustilo vražedný záchvat, není jasné. Jisté je, že požár založil ve chvíli, kdy k jeho domku dorazili přivolaní četníci a vyzvali ho, aby vyšel ven a vzdal se. Nakonec Martin O. v plamenech nezahynul. V poslední možné chvíli vyběhl z hořícího stavení ven. Tam už ho četníci zatkli a pevně ho spoutali, aby nemohl v běsnění pokračovat. Jeho ženu a dvě přeživší děti ošetřili lékaři v chebské nemocnici. Martin O. putoval do blázince.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.