Uřízl si hlavu cirkulárkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Uřízl si hlavu cirkulárkou!

Z cirkulárky se stala gilotina!
Z cirkulárky se stala gilotina! (Ilustrační foto ara)

Příšerný způsob, jak odejít z toho našeho na onen svět, si zvolil v lednu 1969 zedník (†27) v obci Březník na Třebíčsku. Okružní pilou na dřevo, lidově zvanou cirkulárka, použil jako gilotinu a zcela si odřízl hlavu od trupu.

Vesnice i celé Třebíčsko se jen velmi těžce vzpamatovávaly z šoku. Tragédii, jakou si obyvatelé Březníka a širokého okolí vůbec nedokázali představit, vyšetřovala Veřejná bezpečnost za účasti okresního prokurátora z Třebíče.

Ukázalo se, že nešťastný otec dvou malých dětí před sebevraždou napsal dopis na rozloučenou. V něm objasnil důvody, které ho přivedly až do hrobu. Zoufalec trpěl trvalými a stupňujícími se neshodami a hádkami se svou manželkou!

V dané situaci neviděl jiné východisko než dobrovolné ukončení vlastního života. Zapnul cirkulárku a přiložil k ní krk. Pila mu oddělila hlavu od těla. Protože nebylo zjištěno žádné cizí zavinění na smrti mladého muže, nebyl nikdo trestně stíhán. Případ byl uzavřen jako »nesporná sebevražda« a trestní spis byl uložen do policejního archivu.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.