Nechal šéfa zemřít na kolejích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Nechal šéfa zemřít na kolejích!

Řidič vjel se saněmi na přejezd.
Řidič vjel se saněmi na přejezd. (Ilustrační foto Scom)

Tragické události na železničních přejezdech nejsou ani dnes bohužel ničím mimořádným. V obci Diviaky u Turčianských Teplic v bývalém Československu však došlo v lednu 1965 ke skutečně kuriózní nehodě. Vlak narazil do saní tažených koňmi, kočí utekl a nechal v nich svého šéfa.

Kočí J. K. vezl na saních podnapilého správce státního statku v Požehách J. P. Ten, zmožen přemírou vypité pálenky, usnul. Kočí ignoroval výstražné znamení, které upozorňovalo na spouštění závor. Koně se sáněmi vjeli na koleje, jenže právě v té chvíli se závory spustily. Povoz tak zůstal stát na trati. Kočí J. K. zpanikařil. Nechal sáně na místě i se svým spícím šéfem a utekl.


Po chvíli se bohužel přiřítil vlak, jehož strojvedoucí neměl nejmenší šanci zabránit osudnému střetu. „Rychlík zachytil sáně, silným nárazem je odtrhl i s ojí od koní, kteří skočili pod železniční násyp do dvoumetrové jámy. Spící J. P. se dostal pod kola lokomotivy, která ho usmrtila,“ psal dobový tisk. Kočí J. K. byl zatčen a trestně stíhán. Strojvedoucí obviněn nebyl.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.