Šílený učitel zastřelil žačku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Šílený učitel zastřelil žačku!

Učitel se do krásné žačky zcela zbláznil.
Učitel se do krásné žačky zcela zbláznil. (Ilustrační foto ara)

Dva mrtví zůstali na konci tragického příběhu, který vyvrcholil 25. prosince 1930 na křižovatce zvané Na Slovance poblíž Stochova u Kladna. Učitel Josef V. (†42) nejprve zastřelil svou bývalou žákyni Helenu S. (†17) a poté i sám sebe.

Kantor V. učil Helenku v Čelechovicích u Lán. Už tehdy se mu líbila. Když dospívala, zcela ztratil hlavu. Rozvedl se a chtěl, aby se S. stala jeho ženou. Helenu ale učitel vůbec nezajímal, připadal jí starý. Její srdce tlouklo pro jiného, podstatně mladšího muže. Po škole odešla do Zákolan, kde pracovala jako služka. Josef V. ji ale sledoval i tam. Když dívka na Boží hod dostala volno, vydala se k rodičům do Honic. V Kladně, kde přestupovala na autobus, se k ní Josef V. připojil a cestou ke Stochovu se Helenu snažil přemluvit, aby známost skončila a začala se vídat s ním.


Když děvče vystoupilo Na Slovance, učitel vystoupil s ní. „Zde došlo k ostré slovní přestřelce, S. byla neústupná, chtěla před V. prchnout. Učitel, který podle svědků nebyl v poslední době duševně normální, měl u sebe dva ostře nabité revolvery,“ popsal tragédii dobový tisk. Z jedné zbraně vypálil na Helenu pět ran. Dvě byly smrtelné. Pak vytáhl druhý revolver a třemi výstřely si vzal život.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.