Sedlák svou milenku oběsil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Sedlák svou milenku oběsil!

Dívku uškrtil ženatý milenec.
Dívku uškrtil ženatý milenec. (Ilustrační foto Scom)

Mimořádná krása stála život děvečku Katharinu S. (19) Ženatý sedlák Johann U. (30) z ní udělal svou milenku. Když se s ním dívka chtěla rozejít, oběsil ji.

Katharina S. z německého Tirschenreuthu byla vyhlášená krasavice. Pracovala jako děvečka u ženatého sedláka Johanna U. v Nahém Újezdci na Plzeňsku a začala si se svým zaměstnavatelem románek. Když pochopila, že se muž nikdy nerozvede a z ní se selka nestane, vydírala ho. Vyhrožovala, že o jejich poměru řekne Johannově manželce. Sedlák jí vyplatil slušné peníze a Katharina se rozhodla, že půjde hledat štěstí jinam. Johann ji prosil, ať s ním zůstane.

Nabízel jí dokonce, že by spolu mohli mít dítě. Sedlákova zákonná manželka byla totiž neplodná. Katahrinu však vize nemanželského děcka příliš nenadchla. Johann začal dívku napadat a urážet. Nakonec ji v říjnu 1904 zbil, škrtil a umírající oběsil v chlévě. Druhý den pak předstíral, že dívku našel. Přivolaný lékař si ale všiml, že je mrtvá těžce zraněná. Četníky navíc upozornil i na stopy po škrcení, které neodpovídaly oprátce. Johann U. byl odsouzen ke dvacet letům tuhého žaláře.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.