Zastřelil starožitníka i bodyguarda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Zastřelil starožitníka i bodyguarda!

Starožitníka neochránil ani bodyguard..
Starožitníka neochránil ani bodyguard.. (Ilustrační foto: scom)

Ani bodyguard neochránil starožitníka Jiřího G. (†30) před útokem Karla S. (30). Vrah přišel do brněnského starožitnictví v prosinci 1993 a ihned začal pálit. Starožitník i jeho ochránce Petr S. (†23) zemřeli na místě.

Devadesátá léta minulého století byla ve znamení uvolnění poměrů. Někteří lidé rychle zbohatli, patřil mezi ně i Jiří G. Obchodoval se starožitnostmi a vydělával velké peníze. Stýkal se však s nebezpečnými lidmi. Karel S. u Jiřího G. pracoval a tvrdil, že se bál o vlastní život. Slyšel prý totiž, jak jeho šéf se svým bodyguardem plánují jeho odstranění. Chtěl je tedy údajně jen předejít. Po dvojnásobné vraždě uprchl zločinec z místa činu i s 350 tisíci korunami. Poté zmizel do Francie. Rozhodně se tam ale nenapravil.

Po návratu do ČR zaútočil ve znojemské čtvrti Oblekovicích na Mojmíra N. (34), na kterého čtyřikrát vypálil z ilegálně držené brokovnice s cílem sprovodit ho ze světa a zmocnit se kufříku s 2 750 000 Kč. To se mu nezdařilo, Mojmír N. přežil. Soud poslal dvojnásobného vraha Karla S. do kriminálu na devatenáct let. Konstatoval přitom, že pachatel vstoupil do světa velkých peněz a do společnosti lidí, kteří se pohybovali na hraně zákona, což prostě neunesl.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.