Autobusák ukradl deset tisíc v korunových mincích! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Autobusák ukradl deset tisíc v korunových mincích!

Řidič kradl dlouhodobě po korunách.
Řidič kradl dlouhodobě po korunách. (Foto: Aha! - ara)

Stanislav B., řidič Dopravního podniku v Teplicích, ukradl deset tisíc korun. A to doslova! Postupně ukradl deset tisíc mincí v hodnotě jedna koruna. Mazaně totiž kradl peníze z kasičky v autobusu. 

V roce 1971 se v teplické MHD platilo jízdné korunou vhozenou do pokladničky u řidiče. Stanislav B. přišel na fintu, jak se ke strženým penězům dostat. Zajel s autobusem na odlehlé místo, tam zvedl kryt motoru, sňal z něj stojan s pokladnou a peníze z ní vytřepával do připravené aktovky. Aby se neřeklo, menší část mincí pak do kasičky vhodil zpět. Pokaždé to trvalo asi tři minuty. Z firemní knihy odvodů se dalo vyčíst, že tržby z jím řízeného autobusu jsou znatelně menší než z jiných.


Podezření na Stanislava B. zesílilo, když se ukázalo, že byl čtyřikrát soudně trestán, měl osm exekucí a dlužil na výživném pro čtyři děti. Proto kriminálka nepoctivce sledovala a dopadla ho, právě když »sypal korunky« z pokladny do kabely. S. B. přiznal, že tuhle fintu použil patnáctkrát. V jeho bytě a v bytě jeho družky byly nalezeny korunové mince jdoucí do tisíců. Stanislav B. byl obžalován pro krádež 10 000 Kč, což odpovídá zhruba škodě sto tisíc dnešních  korun. Soud ho poslal do basy na čtyři a čtvrt roku.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.