Ze smrti druha se pomátla: Týdny jeho mrtvolu krmila polévkou, sušenkami a čajem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Ze smrti druha se pomátla: Týdny jeho mrtvolu krmila polévkou, sušenkami a čajem!

Žena odmítla přijmout smrt svého druha. Měla ho v posteli a krmila ho, přestože už ho požírali červi. (ilustrační foto)
Žena odmítla přijmout smrt svého druha. Měla ho v posteli a krmila ho, přestože už ho požírali červi. (ilustrační foto) (Profimedia.cz)

S klackem v ruce se postavila Alma H. v prosinci 1966 příslušníkům Veřejné bezpečnosti, když na opakované žádosti nájemníků přišli zjistit příčinu neskutečného zápachu v domě na Praze 2.

Nález policistům vyrazil dech. Na slamníku v bytě Almy H. ležel mrtvý muž. Dolní polovinu těla měl přikrytou peřinou, v obličeji už chyběly oči, přičemž v očních důlcích se to hemžilo larvami much. Hlavu měl nebožtík posypanou moukou. Zápach se skoro nedal vydržet…

To, co muži zákona od Almy H. slyšeli, je vedlo k přesvědčení, že mají co do činění s psychicky nemocnou ženou. Tvrdila, že původně na slamníku ležel její druh Stanislav V.
Když však šla pro uhlí, někdo Standu vyměnil za jí neznámého muže. Protože si nevěděla rady, přikryla ho peřinou, krmila ho polévkou, sušenkami a čajem. Odmítala vzít na vědomí, že má v bytě nebožtíka.

Pitvou se zjistilo, že mrtvý je skutečně Stanislav V., který zřejmě zemřel na mrtvici. Alma H. byla už v dubnu 1954 částečně zbavena svéprávnosti, vystřídala pak několik opatrovníků. Nešťastnice putovala na psychiatrii.

A protože nedošlo ke spáchání trestného činu, skončil vyšetřovací spis v hloubi policejního trezoru.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.