Zase ostuda: Místo kance zastřelil myslivce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zase ostuda: Místo kance zastřelil myslivce!

Kanec tentokrát přežil.
Kanec tentokrát přežil.  (pro Aha! – Tomáš Hejtmánek)

Zdravotníci z nemocnice ve Svitavách zažili v říjnu 1957 rušný večer. Nejprve ošetřovali těžce zraněného postřeleného myslivce, později k nim přivezli i postřeleného hajného. Jak se ukázalo, oba případy spolu souvisely. Záhadu, co se skutečně stalo, museli rozplést detektivové...

Oba postřelení muži měli svou verzi událostí. Alois B. a jeho kamarád byli tzv. lidoví myslivci. Zvěř lovili pro zábavu ve svém volném čase. V osudný den vyrazili do lesa u obce Kamenná Horka. V lese však byl i profesionální hajný Bohumil B., který procházel svůj revír.

Když se muži potkali, došlo k přestřelce. Alois B. tvrdil, že čekal na svého přítele, když po něm náhle někdo vystřelil a zasáhl ho do břicha. Ještě v šoku palbu opětoval, jeho kulka našla svůj cíl a prostřelila Bohumilovi B. paži. Hajný však líčil událost docela jinak. Prohlásil, že když byl na obchůzce, začali po něm ze dvou stran střílet neznámí muži. On pak odpověděl také střelbou a jednoho z nich zasáhl.Expertizy nakonec daly za pravdu Aloisovi B., který se ale konce vyšetřování nedožil a svým těžkým zraněním v nemocnici podlehl. Bohumil B. si nešťastníka v křoví nejspíš spletl s kancem, a proto po něm vystřelil. Místo úlovku si tak hajný vysloužil několik let za mřížemi.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.