Rozřízla si břicho a vlastní střeva nacpala do kyblíku! Mohla za to duševní choroba | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Rozřízla si břicho a vlastní střeva nacpala do kyblíku! Mohla za to duševní choroba

Žena si rvala střeva z těla.
Žena si rvala střeva z těla.  (Profimedia.cz)

Duševní choroba dohnala Stanislavu M. (57) k hrůznému činu. Rozřízla si břicho a vlastní střeva nacpala do kbelíku pod postelí.

Příbuzní našli Stanislavu M. v prosinci 1957 ležet v tratolišti krve. Z rozříznutého břicha jí vyhřezávaly vnitřnosti. Kusy střev se povalovaly i pod postelí. Na první pohled to vypadalo, že ženu někdo napadl. Kriminalistům pátrání po pachateli ale dlouho netrvalo. Záhy se potvrdilo tušení příbuzných, že si Stanislava ublížila sama. Žena totiž trpěla schizofrenií a o sebevraždu se podobným způsobem pokusila už roku 1953. Tehdy se jí však nepodařilo střeva odříznout. Podruhé byla důslednější a samu sebe téměř »vyvrhla«.

Lékaři z chirurgie v Novém městě na Moravě rodině řekli, že nešťastnice s největší pravděpodobností nepřežije. Stanislava však doktory překvapila. Ačkoliv si odřízla a pod postel uložila dva metry střev, operaci přežila a až na malé hnisání se hojila dobře. Ošetřovatelům se svěřila, že důvodem pokusu o sebevraždu byly bolesti břicha a »návaly do hlavy«.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.