Podezřelé přepadení: Na útoku se domluvil s bratrem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Podezřelé přepadení: Na útoku se domluvil s bratrem!

Přepadení vypadalo jako skutečné, bylo však nahrané.
Přepadení vypadalo jako skutečné, bylo však nahrané. (Profimedia.cz)

Účetní Ján K. nosil pravidelně výplaty dělníkům do kamenolomu v obci L. nedaleko Banské Bystrice v tehdejším Československu. Každý týden držel v rukou malé bohatství, ale vždy ho musel odevzdat. Proto vymyslel plán, jak si peníze ponechat...

V červenci 1956 pracovaly ženy z družstva v L. na poli. Náhle zaslechly výkřik a viděly, že Jána K. napadl maskovaný muž. Útočník ho několikrát udeřil do hlavy holí a snažil se mu vytrhnout aktovku. Ján K. se bránil a volal o pomoc, ale nakonec upadl na zem a už nevstal. Pachatel pak vysypal peníze z pytlíčků do připravené tašky a utekl pryč.


Když se ženy odvážily na místo činu, aby pomohly zraněnému účetnímu, zjistily, že je muž v bezvědomí.  Probral se, až když ho polily studenou vodou. Detektivové, kteří přijeli přepadení vyšetřovat, záhy pochopili, že tady něco nesedí. Lékař prohlásil, že zranění Jána K. jsou jen lehká a určitě nemohla zapříčinit hluboké bezvědomí. Značně podezřelé bylo i to, že si pachatel vybral pro útok místo, na které bylo z pole dobře vidět, jako by chtěl svědky. Zvláště když mohl počkat, než Ján K. zajde mezi keře do remízku. Účetní se nakonec přiznal, že přepadení naplánoval se svým bratrem. O peníze se chtěli podělit, místo toho skončili oba ve vězení.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.