Opilý voják zastřelil štamgasta: Střelil ho do hlavy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Opilý voják zastřelil štamgasta: Střelil ho do hlavy!

V rozčilení voják vytáhl zbraň a zabíjel.
V rozčilení voják vytáhl zbraň a zabíjel. (Foto: Profimedia.cz)

Alkohol a střelné zbraně nepatří dohromady. Zvláště je-li někdo tak vznětlivý jako mladší seržant lidové armády Jan P., který zastřelil v listopadu 1956 kvůli banální rozepři Štefana K. ze Žiaru nad Hronom v tehdejším Československu.

Osudného večera popíjel Jan P. v hospodě s kamarády. V sobě měl už několik kalíšků borovičky a třešňovice, když se začal hádat s místním štamgastem Štefanem K. Muž utrousil pár nelichotivých narážek armádu a naštvaný Jan P. mu dal pěstí. Potom vojáci z putyky odešli.


Na ulici však po nich prý někdo hodil kámen. Jan P. běžel za domnělým útočníkem a opět narazil na Štefana K. Voják vytáhl zbraň a chtěl po něm, aby se legitimoval. Štefan K. se bránil, že na to nemá právo. Rozčílený Jan P. ho střelil do hlavy a nešťastník byl na místě mrtvý. Celý incident viděli dva svědci, v šeru a značně rozrušení však nebyli schopní přesně vypovědět, co se stalo. Jan P. toho u soudu využil a tvrdil, že se jednalo o sebeobranu. Tomu sice soud neuvěřil, vraždu se ale také prokázat nepodařilo. Nakonec byl voják odsouzen za »ublížení z nedbalosti« k pouhým několika letům za mřížemi.





Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.