Na rande s bouchačkou: Zemřít měli oba stejnou kulkou... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Na rande s bouchačkou: Zemřít měli oba stejnou kulkou...

Chtěl ukončit život svůj i milenky...
Chtěl ukončit život svůj i milenky... (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Zdeněk T. ze Svitav byl ženatý, s manželkou však nežil. Ale ani vztah s milenkou Věrou F. se nevyvíjel podle jeho představ. Rozhodl se proto, že musí společně se svou láskou zemřít. Pro vraždu a sebevraždu zvolil »romantický« způsob – oba měla zabít jediná kulka.

Na stanici Veřejné bezpečnosti ve Svitavách přiběhla v červnu 1956 vyděšená Věra F. Dívka vypověděla, že za ní večer přišel Zdeněk T. a žádal ji, aby ho doprovodila na nějakou schůzku. Tvrdil, že má za úkol něco důležitého předat neznámému člověku. Věra F. jít nechtěla, protože aférku s ním neprožívala ani zdaleka tak intenzivně jako on a chtěl vztah ukončit. Zdeněk T. však naléhal, a tak svolila. Odešli spolu k nedalekému lesu, tam se posadili a čekali. Věra chtěla po chvíli vidět, co s sebou Zdeněk T. nese.


Mladík vytáhl zbraň a prohlásil, že tuhle chvíli plánoval dlouhé týdny. Prý musí oba zemřít, protože on se ke své ženě už nevrátí. Potom dívku chytil, přitiskl její hlavu ke své, přiložil si ke spánku hlaveň a vystřelil. Naštěstí byl však mladík podstatně vyšší než Věra F. a kulka, která mu prolétla lebkou, ji jen škrábla.  Že se jeho vražedný úmysl nevydařil, se Zdeněk T. nikdy nedozvěděl. Byl na místě mrtvý...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.