Bizarní smrt: Kutila zabil dětský kočárek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Bizarní smrt: Kutila zabil dětský kočárek!

Z kočárku chtěl udělat sekačku. To se mu vymstilo...
Z kočárku chtěl udělat sekačku. To se mu vymstilo...  (Profimedia.cz, ara)

Fušovat do řemesla odborníkům se nemusí vyplatit. Jan M. si vyrobil sekačku z dětského kočárku a motoru z pračky. Ukousl si ale příliš velké sousto. Místo obdivování vzorně posekaného pažitu na zahradě jeho příbuzní brzy chystali kutilův pohřeb... 

Zlaté české ručičky si dokázaly v osmdesátých letech minulého století poradit i s věčným nedostatkem v obchodech. Jana M. z Mělnicka už nebavilo sekat zahradu kosou nebo si půjčovat sekačku od movitějšího souseda. Rozhodl se, že si přístroj sestaví sám. Jako kostru použil kutil rám z hlubokého dětského kočárku, k němuž připojil ocelový břit, motor z pračky a šňůru z vysavače.


Bizarní zařízení fungovalo chvíli dobře, v květnu 1982 však došlo k tragédii. Jan M. přejel svou »sekačkou« kousek měděného drátu, jehož si v trávě nevšiml. Kov vlétl do motoru tak nešťastně, že plášť sekačky začal probíjet. Jakmile se ho Jan M. dotkl bosou nohou, dostal smrtící ránu. Případ byl uzavřen jako nehoda.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.