Unikátní smrt: Otrávil kamaráda ředidlem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Unikátní smrt: Otrávil kamaráda ředidlem

Účinek ředidla zvyšoval alkoholem.
Účinek ředidla zvyšoval alkoholem.  (scom)

Detektivové se v socialistickém Československu setkávali i se skutečně unikátními trestnými činy. Oldřich D. (16) skončil po inhalování ředidla Čikuli v nemocnici. Jeho »dealer« pak za mřížemi...

Klasické drogy nebyly za železnou oponou příliš rozšířené, a tak museli být zájemci o chemické potěšení vynalézaví. Oblíbeným prostředkem, jak se dostat »do nálady«, bylo ředidlo Čikuli. Jan Č. (19) se roztok naučil inhalovat už jako patnáctiletý na cukrářském učilišti. Zkoušel i čisticí přípravek Iron nebo lék Fenmetrazin. Čikuli na něj však účinkovalo nejintenzivněji.

Zvláště, když inhalaci chemikálie zkombinoval s pitím alkoholu. Fetovat učil i své kamarády. Vše mu procházelo, dokud se Oldřichovi D. po večírku u Jana Č. neudělalo zle a vyděšení rodiče ho neodvezli do špitálu. Nejprve nebylo jasné, z čeho by měl prokurátor Jana Č. obvinit. Ředidlo bylo volně dostupné v prodejnách Barvy laky. A Jan Č. neměl z jeho distribuce žádný finanční prospěch. I s tím si ale dokázaly úřady poradit. Jan Č. stanul před soudem kvůli »vydání nebezpečí zpustnutí « a »svádění k nemravnému životu«.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.