Krkavčí matka: Miminko hodila do řeky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Krkavčí matka: Miminko hodila do řeky!

Tělíčko hodila do ledové řeky.
Tělíčko hodila do ledové řeky.  (Ilustrační foto: scom)

Po hladině řeky Kysuca plavala v srpnu 1986 igelitka s hrůzným obsahem. Do vody někdo hodil novorozené miminko. Pátrání po pachatelce nebylo těžké. Krkavčí matka se prozradila sama, když ji dostihly výčitky svědomí.

Vražda novorozené holčičky zburcovala všechny v obci Turzovka v bývalém Československu. Když dělnice z místní továrny případ probíraly, ná-
hle se jejich kolegyně Mária P. rozplakala a utekla. Na stanici Veřejné bezpečnosti se pak v slzách přiznala, že miminko do řeky hodila ona.

Těhotenství tajila i před svým mužem, protože už tři děti měli a ona věděla, že manžel o dalšího potomka nestojí. Porodila na WC. Tvrdila však, že se dítě narodilo mrtvé. Pitva jí dala za pravdu. Přinejmenším tedy v tom, že se děvčátko nikdy nenadechlo. Znalci však poukázali na to, že nejde o tak neobvyklou situaci. Stačilo miminko vzít za nožičky a klepnout do zádíček, aby z dýchacích cest vytekla plodová voda. Mária P. ostatně podobnou situaci už jednou zažila. Ani její druhé dítě po porodu nedýchalo a lékař na sále mu podobným způsobem pomohl. Proto byla žena nakonec obviněna z vraždy novorozence. Holčičce se ani nepokusila pomoci a v tom viděl prokurátor »nepřímý úmysl«. Krkavčí matka si vyslechla trest pěti let vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.