Kumpáni se ho rozhodli zbavit: Hon zahájili kuší... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Kumpáni se ho rozhodli zbavit: Hon zahájili kuší...

Vrah střílel kuší. (Ilustrační foto)
Vrah střílel kuší. (Ilustrační foto)  (Aha! - Ivana Žáková)

Podnikání v divokých letech krátce po sametové revoluci nebylo vůbec bezpečnou záležitostí. Přesvědčil se o tom i Robert P. (†22) z Ostravy. Jeho kumpáni se ho rozhodli v květnu 1993 zbavit. Stříleli po něm kuší a pak i pistolí.

Na počátku devadesátých let minulého století se v tuzemsku rozšířil úplně nový typ kriminality. Šlo o vraždy tzv. bílých koní, tedy nastrčených figurek, které pracovaly pro podvodníky v pozadí. Typický bílý kůň odebíral na své jméno zboží, za které ale nezaplatil. Gang ho pak prodával pod rukou dál. Dříve nebo později však začal být bílý kůň svým šéfům nepohodlný.

A přesně to se stalo i Robertovi P. z Ostravy. Když už ho měla hospodářská kriminálka v hledáčku, namluvili mu jeho kumpáni, že ho uklidí do zahraničí. Ve skutečnosti ho však odvezli do lesa nedaleko Starých Hamrů. Jiří Č. po něm nejprve dvakrát vystřelil z kuše, když se netrefil, vytáhl pistoli. Bílého koně trefil do břicha. Vladimír R. ho pak střelil do hlavy. Popravě přihlížel další člen gangu Jaroslav H. Vrazi si však počínali značně ledabyle, tělo se neobtěžovali ani pohřbít. Vyšetřovatelé tak neměli těžkou práci. Od soudu vrazi odešli s tresty od třinácti a půl do devatenácti let.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.