Vánoční děs: Miminko zabila na Štědrý den | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vánoční děs: Miminko zabila na Štědrý den

Tulačka měla podle lidí velmi luxusní kočárek, měla ho ukrást.
Tulačka měla podle lidí velmi luxusní kočárek, měla ho ukrást. (Profimedia.cz)

Většina lidi si na Štědrý den 1933 připomínala příběh narození Jezulátka. Jedna žena se však svého dítka chtěla zbavit a chladnokrevně ho nechala umrznout.

Mrtvolku miminka objevila 27. prosince 1933 dělnice, která si šla nasbírat do lesíku zvaného Chlum u Hradce Králové dříví na zátop. Chlapeček byl zabalený v prodřené peřince a špinavém povijanu. Vedle něj ležela prázdná lahvička, jako smutná připomínka, že už hošík nikdy napít nedostane.  


Vánoce roku 1933 byly relativně teplé. Přes den se rtuť teploměru vyšplhala až k deseti stupňům nad nulou, jenže v noci klesla k mínus pěti. A tak chlapeček neměl šanci přežít.

Obyvatelé blízké vesnice si vzpomněli, že v předvečer Štědrého dne viděli na polní cestě neznámou mladou ženu, která tlačila kočárek. Ukázalo se, že miminko odložila nemajetná tulačka (24). Dítě jí zřejmě překáželo a komplikovalo život. Nakonec nebyla odsouzena za vraždu, ale jen za odložení dítěte. A to i přesto, že cesta lesíkem, u níž své miminko nechala, se v zimě v podstatě nepoužívala. První Štědrý den nešťastného chlapečka byl i jeho posledním...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.